Opti.Space Politika zasebnosti: za kupce storitev in obiskovalce spletne strani 

 

Informacije o naši organizaciji in spletnih straneh 

Ta Politika zasebnosti ureja zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki jih Opti.Space zbira od vas, ko uporabljate spletn strani https://opti.spacehttps://www.opti-space.dehttps://www.opti-space.com (v nadaljevanju: spletna stran)  in ko kot kupci uporabljate storitve Opti.Space.  

Uporabnik je vsaka pravna ali fizična oseba, ki uporablja oziroma obišče navedeno spletno stran (v nadaljevanju: uporabnik). Upravljavec osebnih podatkov v pomenu, ki ga določata Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov ter veljavna slovenska zakonodaja glede varstva osebnih podatkov je Opti.Space d.o.o., Mesarska cesta 22, 1000 Ljubljana, matična številka: 8425795000, ID za DDV: SI88192458 (v nadaljevanju: upravljavec).

Poleg Politike zasebnosti vas prosimo, da se seznanite tudi s Splošnimi pogoji poslovanja, ki urejajo poslovno razmerje med uporabnikom (vami kot obiskovalci spletne strani in kot kupci storitev) in upravljavcem ter s Politiko piškotkov, ki razkriva katere piškotke zbiramo in za kakšne namene.

Osebne podatke, zbrane na spletni strani, bomo uporabili le, kot je določeno v tej politiki zasebnosti. Spodaj najdete podatke o tem, kako uporabljamo vaše osebne podatke, za katere namene se uporabljajo vaši osebni podatki, s kom jih delimo in katere pravice nadzora in informacij imate.

Z uporabo spletne strani se strinjate z zbiranjem, uporabo in razkritjem vaših podatkov (vključno z osebnimi podatki) v skladu s to Politiko zasebnosti. Prejmemo in/ali vas bomo morda prosili, da posredujete svoje podatke (vključno z osebnimi podatki) kadarkoli ste v stiku z nami ali uporabljate spletno stran. Kot je podrobno opisano spodaj, vaše podatke (vključno z osebnimi podatki) delimo s tretjimi partnerji (kot je vse natančno opredeljeno spodaj) in jih uporabljamo na načine, ki so skladni s to Politiko zasebnosti. Vaše podatke (vključno z osebnimi podatki) lahko uporabljamo skupaj z drugimi informacijami za zagotavljanje in izboljšanje izdelkov, storitev in vsebine.

S tem dokumentom vas Opti.Space, ki je avtor te Politike zasebnosti, obvešča o naši politiki zasebnosti in praksah ter vaši izbiri glede tega, kako vaše podatke zbiramo na spletu in kako te informacije uporabljamo. Prosimo, da pozorno preberete to Politiko zasebnosti in občasno ponovno obiščete to stran, da pregledate, če so bile morda vmes kakšne spremembe.

Opti.Space lahko kadarkoli spremeni ta Politiko zasebnosti z objavljanjem spremenjenih pogojev na tej strani. Vsi spremenjeni pogoji začnejo samodejno veljati na dan, določen v Pravilniku o politiki zasebnosti, razen če ni določeno drugače.

 

Povzetek naših dejavnosti obdelave

Naslednji povzetek vam omogoča hiter pregled dejavnosti obdelave, ki se izvajajo na naši spletni strani. Podrobnejše informacije najdete v spodnjih razdelkih.

 

Strani, ki jih zajema politika zasebnosti

Ta politika zasebnosti velja za vse spletne strani in domene v lasti Opti.Space, vključno z www.opti.space. Spletne strani Opti.Space lahko imajo povezave do spletnih strani tretjih oseb za lažje branje in več informacij. Z dostopom na te povezave boste zapustili spletne strani Opti.Space. Teh strani ne nadzorujemo, njihova politika zasebnosti pa se lahko razlikuje od naše. Ta politika zasebnosti ne zajema katerihkoli osebnih podatkov, ki ste se jih odločili dati nepovezanim tretjim osebam. Ne spremljamo ali nadziramo podatkov, ki jih zbirajo takšne strani ali so v praksi politike zasebnosti tretjih oseb, in nismo odgovorni za njihova ravnanja ali vsebino njihovih spletnih strani.

 

Opredelitve pojmov

V tem pravilniku, “osebni podatki” ali “osebne informacije” pomenijo katero koli informacijo v zvezi z določenim ali določljivim posameznikom, ki ga je mogoče neposredno ali posredno določiti, zlasti z navedbo identifikatorja, kot je ime, identifikacijska številka, podatki o lokaciji, spletni identifikator, ali z navedbo enega ali več dejavnikov, ki so značilni za fizično, fiziološko, genetsko, duševno, gospodarsko, kulturno ali družbeno identiteto tega posameznika. V nekaterih državah, “osebni podatki” ali “osebne informacije” ne vključujejo poslovnih kontaktnih informacij.

"Obdelava" pomeni vsako dejanje ali niz dejanj, ki se izvaja v zvezi z osebnimi podatki ali nizi osebnih podatkov z avtomatiziranimi sredstvi ali brez njih, kot je zbiranje, beleženje, urejanje, strukturiranje, shranjevanje, prilagajanje ali spreminjanje, priklic, vpogled, uporaba, razkritje s posredovanjem, razširanje ali drugačno omogočanje dostopa, prilagajanje ali kombiniranje, omejevanje, izbris ali uničenje.

 

Uporaba spletne strani – splošno 

Prek spletne strani Opti.Space lahko rezervirate storitve kot je to določeno v Splošnih pogojih, pregledujete informacije o Storitvi in Prostoru, ali zahtevate podporne informacije. Pri vsakem nakupu naše storitve bomo od vas zahtevali določene informacije.

Glede na način uporabe spletne strani, za razumevanje določb te Politike zasebnosti, ločujemo dve vrsti uporabe:

 

Informativna uporaba spletne strani

V kolikor obiščete našo spletno stran iz informativnih razlogov, torej brez posredovanja osebnih podatkov v kakršni koli obliki, lahko samodejno zbiramo podatke o vas, ki bodo vsebovali osebne podatke le v omejenih primerih in jih samodejno prepozna naš strežnik, kot naprimer: 

Te podatke uporabljamo samo zato, da nam pomagajo pri zagotavljanju učinkovitih storitev (npr. za prilagoditev naše spletne strani potrebam vaše naprave) in za zbiranje širokih demografskih podatkov za anonimno skupno uporabo.

Osebni podatki, ki jih samodejno zbiramo, so potrebni za zagotavljanje pletnega mesta in za naš legitmni interes, da zagotovimo stabilnost n varnost spletne strani.

Osebni podatki, ki se zbirajo samodejno, se takoj anonimizirajo in vsi sebno prepoznavni podatki so ustrezno izbrisani.

 

Uporaba pletne strani za rezervacijo poslovnih prostorov

Naša pletna stran ponuja storitev, ki vključuje spletno platformo, na ateri lahko Ponudniki sami ustvarijo seznam prostorov in na kateri e lahko kupci stor seznanijo s prostori in jih rezervirajo v neposrednem stiku s ponudniki. Kupci toritve, Ponudniki in Končni uporabniki so podrobneje razloženi v plošnih pogojih.

V kolikor biščete našo spletno stran zaradi rezervacije poslovnega prostora, v zvezi s takšno uporabo spletne strani obdelamo naslednje podatke:

V primeru, da ste Končni uporabnik (stranka Kupca), od vas zbiramo mail. Izključni namen zbiranja elektronske pošte je, da lahko pletno mesto izvaja funkcionalnost obveščanja glede kraja in časa zvajanja storitve Kupca.

Osebne podatke bomo uporabili zato, da vam bodo lahko naše storitve na oljo ter da bomo lahko posredovali zahtevane informacije oziroma da omo lahko komunicirali z vami.

Osebni podatki, ki jih zbiramo, so potrebni za izvajanje pogodbenih bveznosti med uporabnikom in upravljavcem (obdelava na podlagi akona in pogodbenih odnosov) kot tudi za naš zakoniti interes.

Spletno esto omogoča funkcionalnost, ob uporabi katere Kupec svojim Končnim porabnikom posreduje podatke o lokaciji poslovnega prostora, ostopu, uri izvajanja storitve Kupca ter omogoča izvoz teh podatkov elektronski koledar (npr. Google Calendar) Končnega uporabnika.  

Uporaba menjene funkcionalnosti s strani Kupca je v njegovi popolni iskreciji (ni obvezna). V primeru, da se Kupec odloči za uporabo te unkcionalnosti in Opti.Space posreduje elektronski naslov Končnega porabnika, Opti.Space Končnemu uporabniku preko elektronske pošte pošlje opisano sporočilo.

 

 

Zbiranje inančni podatkov

Ob ezervaciji prostora potrebujemo finančne podatke (kot so številka reditne kartice, naslov za izstavitev računa in rok poteka eljavnosti). Celotna plačilo bo izvedeno preko zunanjega ponudnika plačilnih storitev Stripe toritve izven Opti.Space strani. Finančnih podatkov, ki smo jih pridobili od vas ne shranjujemo in jih uporabljamo samo za procesiranje plačila in izstavljanje potrdila o plačilu storitve preko Stripe storitve. Omenjene Stripe storitve so urejene s pravno dokumentacijo ponudnika, ki je dostopna na https://stripe.com/en-si/privacy

Podatke vaši kreditni kartici bomo uporabili samo za obdelavo plačil. pti.Space podatkov o kreditni kartici in drugih podobno občutljivih sebnih podatkov ne shranjuje saj za to uporablja zunanjega ponudnika plačilnih storitev.

 

Zbiranje rugih informacij 

V ečini primerov se strinjate z uporabo vaših osebnih podatkov v kladu s to politiko tako, da nam te informacije posredujete. V ekaterih primerih vas posebej prosimo za vaše izrecno soglasje, če enimo, da so informacije občutljive, ali da naša uporaba nformacij vključuje tudi druge namene uporabe, ki niso zajeti v tem pravilniku o zasebnosti ali drugim obvestilom o zasebnosti, ki smo am ga dali na voljo.

 

Novičnik 

Z vašim -poštnim naslovom se lahko naročite na naše novice, ki vam agotavljajo najnovejše informacije o naših storitvah, če se trinjate s prejemanjem teh novic, ki lahko vsebujejo tudi oglase povezane z našimi storitvami. Pravna podlaga za obdelavo je vaša privolitev. Vaš e-poštni naslov bo hranjen, dokler ste naročeni na aše novice. Od te storitve se lahko kadarkoli odjavite tako, da liknete »odjava« v nogi vsakega tako prejetega novičnika.

 

Spletno glaševanje 

Naša pletna stran uporablja spletne storitve oglaševanja, da vam predstavi oglase, ki ustrezajo vašim interesom. Takšno oglaševanje e označeno z imenom ponudnika (npr. Google Ads). Ta storitev nam pomaga izboljšati našo spletno stran in narediti vaš obisk bolj animiv. V ta namen zbiramo statistične podatke o vas, ki jih obdela ponudnik takšnega oglaševanja. Takšna obdelava predstavlja naš pravičen interes za izboljšanje izkušenj z našo spletno stranjo er za promocijo naših izdelkov in storitev.

Piškotki 

Na naši pletni strani uporabljamo piškotke za interno analizo uporabe naše pletne strani, s čimer vam skušamo zagotoviti čim bolj privlačno pletno stran. Za več informacij o piškotkih in sorodnih ehnologijah obiščite našo Politiko piškotkov, ki je na voljo na https://opti.space/Home/CookiePolicy.

 

Spletna nalitika

Za tatistične analize uporabljamo storitve spletne analitike za biranje informacij o uporabi tega spletnega mesta.

Splošne nformacije o sledenju

Orodja za toritev spletne analitike zbirajo informacije, kot so:

Informacije, i jih dobimo od ponudnikov orodij spletne analitike uporabljamo le a določitev najbolj uporabnih informacij, ki jih iščete, ter za zboljšanje in optimizacijo spletne strani. Podatkov, zbranih s akšnimi orodji, ne združujemo z osebnimi podatki.

Glede na ponudnika orodij spletne analitike se lahko podatki, pridobljeni o aši uporabi spletne strani, prenesejo in obdelajo v tretjih ržavah, npr. v Združenih državah Amerike. Za dodatne informacije potencialnih tveganjih čezmejnega prenosa podatkov glejte razdelek Čezmejni prenos podatkov« te Politike zasebnosti. Omenjena orodja birajo samo IP naslov, ki vam je bil dodeljen na datum obiska naše pletne strani, ne pa vašega imena ali drugih identifikacijskih podatkov. Ponudniki takšnih orodij bodo te podatke uporabili za ceno vaše uporabe spletne strani, za sestavljanje poročil o ejavnosti spletne strani in za zagotavljanje drugih storitev, povezanih z uporabo spletne strani.

Pravna podlaga za tovrstno obdelavo podatkov je naš legitimni interes za nalizo prometa na naši spletni strani ter izboljšanje uporabniške zkušnje in optimizacijo spletne strani na splošno.

 

Google Analytics

Uporabljamo Google Analytics, storitev spletne analitike, ki jo ponuja Google reland Ltd., Google Building Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 5W5, Irska ("Google"). Google bo v našem imenu podatke, stvarjene s piškotkom, uporabil za oceno vaše uporabe spletne trani, za sestavljanje poročil o dejavnosti spletne strani in za agotavljanje drugih storitev v zvezi z dejavnostjo spletne strani in nternetno dejavnostjo v povezavi z uporabo spletne strani.

Znotraj toritve Google Analytics smo aktivirali anonimizacijo IP naslova in aš IP naslov bo okrnjen znotraj območja držav članic Evropske nije ali drugih pogodbenic Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru. Le izjemoma bo celoten IP naslov najprej prenesen na ooglov strežnik v Združene države Amerike in tam okrnjen. IP aslov, ki ga vaš brskalnik prikazuje v okviru storitve Google nalytics, ne bo povezan z drugimi podatki, ki jih hrani Google.

Uporabo piškotkov lahko z izbiro ustreznih nastavitev v vašem brskalniku; endar upoštevajte, da če to storite, morda ne boste mogli porabljati celotne funkcionalnosti spletne strani. Poleg tega lahko preprečite zbiranje informacij, ki jih ustvari piškotek o vaši porabi spletne strani (vključno z vašim IP naslovom) in obdelavo eh podatkov s strani Googla, če naložite in namestite vtičnik za rskalnik, ki je na voljo na naslednji povezavi: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

 

Odjava d spletne analitike 

Kadarkoli e lahko odjavite od prihodnjega zbiranja vaših osebnih podatkov pri as in v storitvi Google Analytics v skladu s to Politiko zasebnosti a namene analitike z upoštevanjem navodil na tej povezavi: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

 

Sporočila Opti.Space

Ko e prijavite, vam pošljemo e-dobrodošlico, s čimer preverimo vaš lektronski naslov. Odgovarjamo na vaša vprašanja, zagotavljamo toritve po naročilu in upravljamo vaš račun. Z vami bomo omunicirali po elektronski pošti ali po telefonu in si prizadevali poštovati vaše želje.

Pošiljali am bomo tudi informacije o novih izdelkih, storitvah, posebnih prihrankih, promocijah in splošnih informacijah. Če teh informacij e želite prejemati, se lahko odjavite od prihodnjih e-sporočil (glej poglavje Odjava spodaj).

Če e želite naročiti na naše e-novice, bomo uporabili vaše ime in -naslov za pošiljanje e-novic. Na naše e-novice se lahko prijavite a naši vpisni strani. Kadarkoli se lahko odjavite (glej poglavje djava spodaj).

Če o potrebno, vam bo Opti.Space poslal obvestila, povezana s toritvami, ki niso promocijske narave. Če jih ne želite prejemati, ahko deaktivirate svoj račun na spletni strani Opti.Space.

Prosimo, poštevajte, da vašega e-naslova ne posredujemo našim poslovnim partnerjem. Lahko pa vam pošiljamo ponudbe v imenu naših poslovnih partnerjev. Od prejemanja e-pošte Opti.Space se lahko odjavite, kot e opisano v nadaljevanju.

 

Izmenjava nformacij

Opti.Space poslovno sodeluje s ponudniki in dobavitelji drugih storitev, da agotavlja zgoraj opisano celovito ponudbo storitev in rešitev za tranke. Ti ponudniki storitev lahko spremenijo svojo ponudbo ali klenejo pogodbo z dodatnimi ponudniki storitev, da še bolje adovoljijo potrebe naših strank.

Vaši sebni podatki bodo razkriti tretjim osebam le v obsegu, ki je potreben za izpolnitev našega pogodbenega razmerja. Pravna podlaga a prenos vaših osebnih podatkov sta točki b) in f) 1. odstavka 6. lena Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov in predstavljata aš zakoniti interes za izvajanje naših splošnih pogojev poslovanja ali drugih pogodb, sklenjenih z vami. Vaše sebne podatke lahko prenesemo prek državnih meja. Vaše osebne podatke lahko prenesemo v druge države za namene konsolidacije podatkov, shranjevanje, poenostavljeno upravljanje informacij strank, poročanje in druge načine notranje uporabe.

Za amen opisovanja svojih storitev ter druge zakonite namene lahko potencialnim partnerjem, oglaševalcem ter drugim uglednim tretjim osebam azkrijemo anonimne skupne statistične podatke o uporabnikih spletne trani, vendar takšni podatki ne bodo vsebovali nobenih osebnih podatkov.

Vaše sebne podatke lahko razkrijemo našim izvajalcem, ki nam pomagajo pri zagotavljanju storitev, ki jih ponujamo preko spletne strani. Tak prenos bo vedno temeljil na sporazumu o obdelavi osebnih podatkov, aradi česar bodo naši izvajalci vaše osebne podatke uporabili le obsegu, ki je potreben za opravljanje njihovih funkcij, in bodo pogodbeno zavezani, da bodo vaše osebne podatke obdelovali le v ašem imenu in skladno z našimi zahtevami. Opti.Space ne razkriva sebnih podatkov tretjim osebam za njihovo lastno uporabo brez vašega ovoljenja. Vendar pa mora Opti.Space v nekaterih primerih, ki so posledica veljavne zakonodaje, deliti informacije. Na primer, Opti.Space mora razkriti informacije zaradi sodnega naloga, pričanja li sodne preiskave. Poleg tega lahko v skladu z veljavno zakonodajo prostovoljno predstavimo informacije, da pomagamo pri preiskavi pregona, ali če je razkritje potrebno za zaščito naših sistemov, ašega poslovanja ali pravic drugih.

 

Čezmejni prenos podatkov 

V kviru zgoraj navedenih dejavnosti izmenjave podatkov se lahko vaši sebni podatki prenesejo v druge države (vključno z državami zunaj vropskega gospodarskega prostora (EGP)), ki imajo lahko drugačne tandarde varstva podatkov od države, v kateri prebivate. poštevajte, da za podatke, ki se obdeluje v tuji državi, lahko eljajo tuji zakoni in so dostopni tujim vladam, sodiščem, organom azenskega pregona in regulativnim agencijam. Ne glede na navedeno, i bomo prizadevali sprejeti razumne ukrepe za ohranjanje ustrezne avni varstva podatkov pri izmenjavi vaših osebnih podatkov s akšnimi državami.

V primeru prenosa zunaj EGP ta prenos varujejo bodisi zasebnostni ščit li vzorčne pogodbene klavzule EU. Za nadaljnje informacije o menjenih zaščitnih ukrepih nas lahko kontaktirate na 0}.

 

Piškotki n drugi digitalni označevalci

Opti.Space amodejno zbira podatke z uporabo piškotkov in drugih digitalnih značevalcev. Piškotki in digitalni označevalci so majhne ačunalniške datoteke, ki se lahko shranjujejo na trdem disku ašega računalnika, ali so vgrajene v naše spletne strani, in nam mogočajo prepoznavanje in sledenje vašega obiska na spletni strani pti.Space. Na primer, ko rezervirate pisarniške prostore, uporabimo piškotke v postopku plačila, da spremljamo vaše naročilo na sakem koraku postopka rezervacije. Opti.Space lahko uporablja toritve tretjih oseb za zbiranje in obdelavo osebnih podatkov z porabo piškotkov in drugih digitalnih označevalcev v našem imenu. e želite onemogočiti piškotke na vašem računalniku, spremenite astavitve v meniju z nastavitvami ali možnosti vašega brskalnika. e se odločite, da onemogočite piškotke, morda ne boste mogli ostopati do določenih področij spletne strani Opti.Space.

 

Vaše dločitve in odjava

Opti.Space am omogoča, da prejemate različne informacije, ki dopolnjujejo aše storitve. Lahko se naročite na prejemanje samo določenih nformacij o storitvah ter trženjskih sporočil na ravni Opti.Space. poročila na ravni Opti.Space lahko vključujejo informacije o novih toritvah, posebnih ponudbah ali povabila k sodelovanju pri raziskavi rga.

Če e želite več prejemati naših e-novic in/ali promocijskih poročil, se lahko odjavite od njih po navodilih, ki so vključena v sake e-novice ali sporočila ali tako, da nam pošljete e-pošto info@opti-space.com. Prosimo, da vpišete "odjava" v naslovno rstico.

 

Dostop o teh podatkov in točnost teh podatkov 

Zagotavljamo am dostop do vaših podatkov, vključno s tem, da vam, če se le da, agotovimo spletni dostop in možnost, da spremenite svoje podatke. a bi zaščitili vašo zasebnost in varnost, bomo vašo identiteto preverjali z ustreznimi ukrepi, kot so geslo in uporabniško ime, preden dobite dovoljenje za dostop do svojih podatkov. V skladu z eljavno zakonodajo in našimi Splošnimi pogoji si pridržujemo pravico do zavrnitve obiskovalcev naših spletnih strani, s tem da omo za zavrnitev podali razloge.

 

Varnost vaših podatkov

Za aščito pred izgubo, zlorabo in spreminjanjem osebnih podatkov smo peljali razumne najsodobnejše varnostne ukrepe, ki so pod našim adzorom. Na primer, naše varnostne in zasebne politike se po potrebi redno pregledujejo in izboljšujejo, do osebnih podatkov pa ma dostop le pooblaščeno osebje. Čeprav ne moremo zagotoviti ali amčiti, da do izgube, zlorabe ali spreminjanja informacij ne bo ikoli prišlo, uporabljamo vsa razumna prizadevanja za njihovo preprečevanje.

Opti.Space e zagotavlja ali jamči varnosti naših strežnikov, prav tako ne oremo zagotoviti, da informacije, ki jih pošljete na spletne strani pti.Space ne bodo prestregli, medtem ko se prenašajo prek nterneta. Za varovanje osebnih podatkov, ki nam jih pošljete, porabljamo splošno sprejete tehnične standarde, tako med prenosom ot tudi po sprejemu. Ko vpišete občutljive informacije (kot so podatki o kreditni kartici) pri plačilu, uporabljamo Stripe storitev ifriranja te informacije z uporabo kriptografskega protokola Secure ocket Layer.

Upoštevati orate, da pošiljanje informacij po internetu ni nikoli popolnoma arno. Ne moremo jamčiti za varnost informacij, ki jih pošljete prek naše spletne strani, čeprav so v tranzitu po internetu in je arkšno koli posredovanje na lastno odgovornost.

 

Hramba podatkov

Prizadevamo i, da bi bile naše dejavnosti obdelave v zvezi z vašimi osebnimi podatki čim bolj omejene. Če v tej Politiki zasebnosti ni določenih okov hrambe, bodo vaši osebni podatki shranjeni le toliko časa, oliko jih potrebujemo za izpolnitev namena, za katerega smo jih brali, in po potrebi, dokler to zahtevajo zakonsko določeni roki rambe podatkov.

Pravice posameznikov

Če imate akršna koli vprašanja v zvezi z našo Politko zasebnosti ali bdelavo vaših osebnih podatkov, se lahko brez zadržkov obrnete na as. Pišite nam na info@opti-space.com. Na podlagi vaše zahteve vas bomo obvestili - pisno in v skladu z eljavno zakonodajo.

V skladu določili Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov imate kot posameznik naslednje pravice:

Pravica o preklica privolitve:  Če ste kot posameznik privolili v obdelavo vaših osebnih podatkov (v enega ali eč določenih namenov), imate pravico, da to svojo privolitev adarkoli prekličete, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica. Privolitev je možno preklicati s pisno izjavo, ki se pošlje upravljavcu na enega od kontaktov, navedenih na spletnih traneh https://opti.space li na drugih spletnih straneh v lastništvu Opti.Space https://www.opti-space.de, https://www.opti-space.com. Preklic privolitve za obdelavo osebnih podatkov za posameznika nima obenih negativnih posledic ali sankcij. Vendar pa je možno, da pravljavec posamezniku po preklicu privolitve za obdelavo osebnih podatkov morda ne bo več mogel nuditi posamezne ali več svojih toritev, če gre za storitve, ki jih brez osebnih podatkov ni mogoče uditi.

Pravica ostopa do osebnih podatkov: Kot posameznik imate pravico od ponudnika (upravljavca osebnih podatkov) obiti potrditev, ali se v zvezi z vami obdelujejo osebni podatki, in adar je temu tako, dostop do osebnih podatkov in določene nformacije (o namenih obdelave, o vrstah osebnih podatkov, o porabnikih, o obdobjih hrambe oz. merilih za določitev obdobij, o bstoju pravice do popravka ali izbrisa podatkov, pravice do omejitev n ugovora obdelave in pravice do pritožbe pri nadzornem organu, o iru podatkov, če podatki niso bili zbrani pri vas, o obstoju vtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov, razlogih zanj ter pomenu in posledicah take obdelave za as, ter druge informacije v skladu s 15. členom Splošne uredbe EU varstvu osebnih podatkov).

Pravica o popravka osebnih podatkov: Kot posameznik imate pravico doseči, da ponudnik brez nepotrebnega dlašanja popravi netočne osebne podatke v zvezi z vami. Kot posameznik imate, ob upoštevanju namenov obdelave, pravico do opolnitve nepopolnih podatkov, vključno s predložitvijo dopolnilne izjave.

Pravica o izbrisa osebnih podatkov (“pravica do pozabe”): Kot posameznik imate pravico doseči, da ponudnik brez nepotrebnega dlašanja izbriše osebne podatke v zvezi z vami, ponudnik pa mora podatke brez nepotrebnega odlašanja izbrisati, kadar obstaja eden od aslednjih razlogov:

 

Kot posameznik pa v določenih primerih, opisanih v 3. odstavku 17. člena plošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov, nimate pravice do zbrisa podatkov.

Pravica o omejitve obdelave: Kot posameznik mate pravico doseči, da ponudnik omeji obdelavo, kadar obstaja eden d primerov:

Pravica o prenosljivosti podatkov: Kot posameznik imate pravico, da prejmete osebne podatke v zvezi z vami, i ste jih posredovali ponudniku, v strukturirani, splošno porabljani in strojno berljivi obliki, in imate pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, ne da bi vas ponudnik, ki so u bili osebni podatki zagotovljeni, pri tem oviral, in sicer kadar:

Kot posameznik imate pri uresničevanju navedene pravice doseči, da se sebni podatki neposredno prenesejo od enega upravljavca (ponudnika) drugemu, kadar je to tehnično izvedljivo.

Pravica o ugovora obdelavi: Kot posameznik mate na podlagi razlogov, povezanih z vašim posebnim položajem pravico, da kadarkoli ugovarjate obdelavi osebnih podatkov, ki je potrebna za opravljanje nalog v javnem interesu ali pri izvajanju avne oblasti, dodeljene ponudniku (točka (e) člena 6 (1) Splošne redbe EU o varstvu osebnih podatkov) ali je potrebna zaradi akonitih interesov, za katere si prizadeva ponudnik ali tretja oseba (točka (f) člena 6 (1) Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov), vključno z oblikovanjem profilov na podlagi navedenih bdelav. Ponudnik preneha obdelovati osebne podatke, razen če dokaže ujne legitimne razloge za obdelavo, ki prevladajo nad vašimi nteresi, pravicami in svoboščinami, ali za uveljavljanje, zvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.Kadar se osebni podatki bdelujejo za namene trženja, ima posameznik pravico, da kadarkoli govarja obdelavi podatkov v zvezi z njim za namene takega trženja, ključno z oblikovanjem profilov, kolikor je povezano s takim eposrednim trženjem. Kadar posameznik ugovarja obdelavi za namene eposrednega trženja, se podatki ne obdelujejo več v te amene.Kadar se podatki obdelujejo v znanstveno ali godovinsko-raziskovalne namene ali statistične namene, ima posameznik pravico, da iz razlogov, povezanih z njegovim posebnim položajem, ugovarja obdelavi podatkov v zvezi z njim, razen če je bdelava potrebna za opravljanje naloge, ki se izvaja iz razlogov avnega interesa.

Pravica o vložitve pritožbe pri nadzornem organu: Brez poseganja v katerokoli drugo (upravno ali drugo) pravno sredstvo mate kot posameznik pravico, da vložite pritožbo pri nadzornemu rganu, zlasti v državi, v kateri imate običajno prebivališče, v ateri je vaš kraj dela ali v kateri je domnevno prišlo do kršitve (v Sloveniji je to Informacijski pooblaščenec), če menite, da bdelava vaših osebnih podatkov krši predpise o varstvu osebnih podatkov.

Brez poseganja v katerokoli drugo (upravno ali izvensodno) sredstvo imate ot posameznik pravico do učinkovitega pravnega sredstva, in sicer oper pravno zavezujočo odločitev nadzornega organa, prav tako pa udi v primeru, kadar nadzorni organ vaše pritožbe ne obravnava ali as v treh mesecih ne obvesti o stanju zadeve ali o odločitvi o pritožbi. Za postopke zoper nadzorni organ so pristojna sodišča ržave članice, v kateri ima nadzorni organ sedež.

Posameznik ahko vse zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z sebnimi podatki, v pisni obliki naslovi na upravljavca, in sicer na nega od kontaktov, navedenih na spletnih straneh https://opti.space, https://www.opti-space.de, https://www.opti-space.com.

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v vezi z osebnimi podatki lahko ponudnik od posameznika zahteva odatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, a posameznika ne more zanesljivo identificirati.

Ponudnik ora na zahtevo posameznika, s katero ta uveljavlja svoje pravice v vezi z osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in ajpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

Pravica o pritožbe nadzornemu organu brez poseganja v katerokoli drugo pravno ali pravno sredstvo imate kot posameznik, na katerega se anašajo osebni podatki, pravico, da vložite pritožbo pri adzornem organu, zlasti v državi članici, v kateri imate običajno prebivališče, v kateri je vaš kraj dela ali v kateri je domnevno prišlo do kršitve, če menite, da obdelava osebnih podatkov v zvezi vami krši Splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov. Nadzorni rgan, pri katerem je vložena pritožba, vas bo kot pritožnika bvestil o stanju zadeve in odločitvi o pritožbi, vključno z ožnostjo pravnega sredstva na podlagi 78. člena Splošne uredbe EU varstvu podatkov. Kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki imate pravico, da vložite pritožbo na naslov: Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, Dunajska cesta 22, 1000 jubljana, telefon: 01 230 97 30, elektronski naslov: gp.ip@ip-rs.si.

 

Sprememba politike zasebnosti

Upravljavec si pridržuje pravico, da Politiko zasebnosti po potrebi občasno prilagodi dejanskim razmeram in zakonodaji s področja varstva sebnih podatkov. Iz tega razloga vas prosimo, da pred vsakim posredovanjem osebnih podatkov preverite aktualno različico, da oste seznanjeni z morebitnimi spremembami in dopolnitvami. Prav tako as bomo o morebitnih spremembah, ki bistveno vplivajo na obdelavo aših osebnih podatkov, predhodno obvestili na primeren način (npr. obvestilom na naši spletni strani, po elektronski pošti). Datum adnje Politike zasebnosti je zapisan v dokumentu.

 

Sprememba poslovanja 

V primeru, da bo pri Opti.Space prišlo do poslovne spremembe, kot so družitev, prevzem s strani drugega podjetja ali prodaja celotnega li dela premoženja, bodo vaši osebni podatki verjetno med prenesenimi sredstvi.

 

Pogoji n določila

Če e odločite za obisk spletnih strani Opti.Space, je vaš obisk in akršenkoli spor glede zasebnosti predmet tega Pravilnika o asebnosti in naših Pravil in določil, vključno z, vendar ne mejeno na, omejitve odgovornosti iz garancije in omejitve dgovornosti.

 

Stik nami

Cenimo vaše mnenje. Če imate pripombe ali vprašanja glede tega Pravilnika zasebnosti ali bi nam radi izrazili zaskrbljenost glede obdelave aših osebnih podatkov, vas prosimo, da nam pošljete e-sporočilo a info@opti-space.com. Če vas skrbi glede zasebnosti, prosimo, tipkajte “Zasebnost” v naslovno vrstico svojega e-sporočila.

 

© Opti.Space

Ljubljana 01.09.2020