Opti.Space Politika zasebnosti: za kupce storitev in obiskovalce spletne strani

Informacije o naši organizaciji in spletnih straneh

Ta Politika zasebnosti ureja zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki jih Opti.Space zbira od vas, ko uporabljate spletne strani https://opti.space, https://www.opti-space.de, https://www.opti-space.com (v nadaljevanju: spletna stran) in ko kot kupci uporabljate storitve Opti.Space.

Uporabnik je vsaka pravna ali fizična oseba, ki uporablja oziroma obišče navedeno spletno stran (v nadaljevanju: uporabnik). Upravljavec osebnih podatkov v pomenu, ki ga določata Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov ter veljavna slovenska zakonodaja glede varstva osebnih podatkov je Opti.Space d.o.o., Mesarska cesta 22, 1000 Ljubljana, matična številka: 8425795000, ID za DDV: SI88192458 (v nadaljevanju: upravljavec).

Poleg Politike zasebnosti vas prosimo, da se seznanite tudi s Splošnimi pogoji poslovanja, ki urejajo poslovno razmerje med uporabnikom (vami kot obiskovalci spletne strani in kot kupci storitev) in upravljavcem ter s Politiko piškotkov, ki razkriva katere piškotke zbiramo in za kakšne namene.

Osebne podatke, zbrane na spletni strani, bomo uporabili le, kot je določeno v tej politiki zasebnosti. Spodaj najdete podatke o tem, kako uporabljamo vaše osebne podatke, za katere namene se uporabljajo vaši osebni podatki, s kom jih delimo in katere pravice nadzora in informacij imate.

Z uporabo spletne strani se strinjate z zbiranjem, uporabo in razkritjem vaših podatkov (vključno z osebnimi podatki) v skladu s to Politiko zasebnosti. Prejmemo in/ali vas bomo morda prosili, da posredujete svoje podatke (vključno z osebnimi podatki) kadarkoli ste v stiku z nami ali uporabljate spletno stran. Kot je podrobno opisano spodaj, vaše podatke (vključno z osebnimi podatki) delimo s tretjimi partnerji (kot je vse natančno opredeljeno spodaj) in jih uporabljamo na načine, ki so skladni s to Politiko zasebnosti. Vaše podatke (vključno z osebnimi podatki) lahko uporabljamo skupaj z drugimi informacijami za zagotavljanje in izboljšanje izdelkov, storitev in vsebine.

S tem dokumentom vas Opti.Space, ki je avtor te Politike zasebnosti, obvešča o naši politiki zasebnosti in praksah ter vaši izbiri glede tega, kako vaše podatke zbiramo na spletu in kako te informacije uporabljamo. Prosimo, da pozorno preberete to Politiko zasebnosti in občasno ponovno obiščete to stran, da pregledate, če so bile morda vmes kakšne spremembe.

Opti.Space lahko kadarkoli spremeni ta Politiko zasebnosti z objavljanjem spremenjenih pogojev na tej strani. Vsi spremenjeni pogoji začnejo samodejno veljati na dan, določen v Pravilniku o politiki zasebnosti, razen če ni določeno drugače.

Povzetek naših dejavnosti obdelave

Naslednji povzetek vam omogoča hiter pregled dejavnosti obdelave, ki se izvajajo na naši spletni strani. Podrobnejše informacije najdete v spodnjih razdelkih.









Strani, ki jih zajema politika zasebnosti

Ta politika zasebnosti velja za vse spletne strani in domene v lasti Opti.Space, vključno z www.opti.space. Spletne strani Opti.Space lahko imajo povezave do spletnih strani tretjih oseb za lažje branje in več informacij. Z dostopom na te povezave boste zapustili spletne strani Opti.Space. Teh strani ne nadzorujemo, njihova politika zasebnosti pa se lahko razlikuje od naše. Ta politika zasebnosti ne zajema katerihkoli osebnih podatkov, ki ste se jih odločili dati nepovezanim tretjim osebam. Ne spremljamo ali nadziramo podatkov, ki jih zbirajo takšne strani ali so v praksi politike zasebnosti tretjih oseb, in nismo odgovorni za njihova ravnanja ali vsebino njihovih spletnih strani.



Opredelitve pojmov

V tem pravilniku,“osebni podatki” ali “osebne informacije” pomenijo katero koli informacijo v zvezi z določenim ali določljivim posameznikom, ki ga je mogoče neposredno ali posredno določiti, zlasti z navedbo identifikatorja, kot je ime, identifikacijska številka, podatki o lokaciji, spletni identifikator, ali z navedbo enega ali več dejavnikov, ki so značilni za fizično, fiziološko, genetsko, duševno, gospodarsko, kulturno ali družbeno identiteto tega posameznika. V nekaterih državah “osebni podatki” ali “osebne informacije” ne vključujejo poslovnih kontaktnih informacij.


»Obdelava« pomeni vsako dejanje ali niz dejanj, ki se izvaja v zvezi z osebnimi podatki ali nizi osebnih podatkov z avtomatiziranimi sredstvi ali brez njih, kot je zbiranje, beleženje, urejanje, strukturiranje, shranjevanje, prilagajanje ali spreminjanje, priklic, vpogled, uporaba, razkritje s posredovanjem, razširanje ali drugačno omogočanje dostopa, prilagajanje ali kombiniranje, omejevanje, izbris ali uničenje.



Uporaba spletne strani - splošno


Prek spletne strani Opti.Space lahko rezervirate storitve kot je to določeno v Splošnih pogojih, pregledujete informacije o Storitvi in Prostoru, ali zahtevate podporne informacije. Pri vsakem nakupu naše storitve bomo od vas zahtevali določene informacije.


Glede na način uporabe spletne strani, za razumevanje določb te Politike zasebnosti, ločujemo dve vrsti uporabe:




Informativna uporaba spletne strani

V kolikor obiščete našo spletno stran iz informativnih razlogov, torej brez posredovanja osebnih podatkov v kakršni koli obliki, lahko samodejno zbiramo podatke o vas, ki bodo vsebovali osebne podatke le v omejenih primerih in jih samodejno prepozna naš strežnik, kot naprimer:



Te podatke uporabljamo samo zato, da nam pomagajo pri zagotavljanju učinkovitih storitev (npr. za prilagoditev naše spletne strani potrebam vaše naprave) in za zbiranje širokih demografskih podatkov za anonimno skupno uporabo.

Osebni podatki, ki jih samodejno zbiramo, so potrebni za zagotavljanje spletnega mesta in za naš legitmni interes, da zagotovimo stabilnost in varnost spletne strani.

Osebni podatki, ki se zbirajo samodejno, se takoj anonimizirajo in vsi osebno prepoznavni podatki so ustrezno izbrisani.


Uporaba spletne strani za rezervacijo poslovnih prostorov

Naša spletna stran ponuja storitev, ki vključuje spletno platformo, na kateri lahko Ponudniki sami ustvarijo seznam prostorov in na kateri se lahko kupci storitve seznanijo s prostori in jih rezervirajo v neposrednem stiku s ponudniki. Kupci storitve, Ponudniki in Končni uporabniki so podrobneje razloženi v Splošnih pogojih.

V kolikor obiščete našo spletno stran zaradi rezervacije poslovnega prostora, v zvezi s takšno uporabo spletne strani obdelamo naslednje podatke:


V primeru, da ste Končni uporabnik (stranka Kupca), od vas zbiramo email. Izključni namen zbiranja elektronske pošte je, da lahko spletno mesto izvaja funkcionalnost obveščanja glede kraja in časa izvajanja storitve Kupca.

Osebne podatke bomo uporabili zato, da vam bodo lahko naše storitve na voljo ter da bomo lahko posredovali zahtevane informacije oziroma da bomo lahko komunicirali z vami.

Osebni podatki, ki jih zbiramo, so potrebni za izvajanje pogodbenih obveznosti med uporabnikom in upravljavcem (obdelava na podlagi zakona in pogodbenih odnosov) kot tudi za naš zakoniti interes.

Spletno mesto omogoča funkcionalnost, ob uporabi katere Kupec svojim Končnim uporabnikom posreduje podatke o lokaciji poslovnega prostora, dostopu, uri izvajanja storitve Kupca ter omogoča izvoz teh podatkov v elektronski koledar (npr. Google Calendar) Končnega uporabnika.

Uporaba omenjene funkcionalnosti s strani Kupca je v njegovi popolni diskreciji (ni obvezna). V primeru, da se Kupec odloči za uporabo te funkcionalnosti in Opti.Space posreduje elektronski naslov Končnega uporabnika, Opti.Space Končnemu uporabniku preko elektronske pošte pošlje opisano sporočilo.

Zbiranje finančni podatkov

Ob rezervaciji prostora potrebujemo finančne podatke (kot so številka kreditne kartice, naslov za izstavitev računa in rok poteka veljavnosti). Celotna plačilo bo izvedeno preko zunanjega ponudnika plačilnih storitev Stripe storitve izven Opti.Space strani. Finančnih podatkov, ki smo jih pridobili od vas ne shranjujemo in jih uporabljamo samo za procesiranje plačila in izstavljanje potrdila o plačilu storitve preko Stripe storitve. Omenjene Stripe storitve so urejene s pravno dokumentacijo ponudnika, ki je dostopna na https://stripe.com/en-si/privacy .

Podatke o vaši kreditni kartici bomo uporabili samo za obdelavo plačil. Opti.Space podatkov o kreditni kartici in drugih podobno občutljivih osebnih podatkov ne shranjuje saj za to uporablja zunanjega ponudnika plačilnih storitev.

Zbiranje drugih informacij

V večini primerov se strinjate z uporabo vaših osebnih podatkov v skladu s to politiko tako, da nam te informacije posredujete. V nekaterih primerih vas posebej prosimo za vaše izrecno soglasje, če menimo, da so informacije občutljive, ali da naša uporaba informacij vključuje tudi druge namene uporabe, ki niso zajeti v tem pravilniku o zasebnosti ali drugim obvestilom o zasebnosti, ki smo vam ga dali na voljo.

Novičnik

Z vašim e-poštnim naslovom se lahko naročite na naše novice, ki vam zagotavljajo najnovejše informacije o naših storitvah, če se strinjate s prejemanjem teh novic, ki lahko vsebujejo tudi oglase povezane z našimi storitvami. Pravna podlaga za obdelavo je vaša privolitev. Vaš e-poštni naslov bo hranjen, dokler ste naročeni na naše novice. Od te storitve se lahko kadarkoli odjavite tako, da kliknete »odjava« v nogi vsakega tako prejetega novičnika.



Spletno oglaševanje

Naša spletna stran uporablja spletne storitve oglaševanja, da vam predstavi oglase, ki ustrezajo vašim interesom. Takšno oglaševanje je označeno z imenom ponudnika (npr. Google Ads). Ta storitev nam pomaga izboljšati našo spletno stran in narediti vaš obisk bolj zanimiv. V ta namen zbiramo statistične podatke o vas, ki jih obdela ponudnik takšnega oglaševanja. Takšna obdelava predstavlja naš upravičen interes za izboljšanje izkušenj z našo spletno stranjo ter za promocijo naših izdelkov in storitev.



Piškotki

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za interno analizo uporabe naše spletne strani, s čimer vam skušamo zagotoviti čim bolj privlačno spletno stran. Za več informacij o piškotkih in sorodnih tehnologijah obiščite našo Politiko piškotkov, ki je na voljo na opti-space.de/Home/CookiePolicy.



Spletna analitika

Za statistične analize uporabljamo storitve spletne analitike za zbiranje informacij o uporabi tega spletnega mesta.

Splošne informacije o sledenju

Orodja za storitev spletne analitike zbirajo informacije, kot so:



Informacije, ki jih dobimo od ponudnikov orodij spletne analitike uporabljamo le za določitev najbolj uporabnih informacij, ki jih iščete, ter za izboljšanje in optimizacijo spletne strani. Podatkov, zbranih s takšnimi orodji, ne združujemo z osebnimi podatki.

Glede na ponudnika orodij spletne analitike se lahko podatki, pridobljeni o vaši uporabi spletne strani, prenesejo in obdelajo v tretjih državah, npr. v Združenih državah Amerike. Za dodatne informacije o potencialnih tveganjih čezmejnega prenosa podatkov glejte razdelek »Čezmejni prenos podatkov« te Politike zasebnosti. Omenjena orodja zbirajo samo IP naslov, ki vam je bil dodeljen na datum obiska naše spletne strani, ne pa vašega imena ali drugih identifikacijskih podatkov. Ponudniki takšnih orodij bodo te podatke uporabili za oceno vaše uporabe spletne strani, za sestavljanje poročil o dejavnosti spletne strani in za zagotavljanje drugih storitev, povezanih z uporabo spletne strani.

Pravna podlaga za tovrstno obdelavo podatkov je naš legitimni interes za analizo prometa na naši spletni strani ter izboljšanje uporabniške izkušnje in optimizacijo spletne strani na splošno.

Google Analytics

Uporabljamo Google Analytics, storitev spletne analitike, ki jo ponuja Google Ireland Ltd., Google Building Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Irska ("Google"). Google bo v našem imenu podatke, ustvarjene s piškotkom, uporabil za oceno vaše uporabe spletne strani, za sestavljanje poročil o dejavnosti spletne strani in za zagotavljanje drugih storitev v zvezi z dejavnostjo spletne strani in internetno dejavnostjo v povezavi z uporabo spletne strani.

Znotraj storitve Google Analytics smo aktivirali anonimizacijo IP naslova in vaš IP naslov bo okrnjen znotraj območja držav članic Evropske Unije ali drugih pogodbenic Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru. Le izjemoma bo celoten IP naslov najprej prenesen na Googlov strežnik v Združene države Amerike in tam okrnjen. IP naslov, ki ga vaš brskalnik prikazuje v okviru storitve Google Analytics, ne bo povezan z drugimi podatki, ki jih hrani Google.

Uporabo piškotkov lahko z izbiro ustreznih nastavitev v vašem brskalniku; vendar upoštevajte, da če to storite, morda ne boste mogli uporabljati celotne funkcionalnosti spletne strani. Poleg tega lahko preprečite zbiranje informacij, ki jih ustvari piškotek o vaši uporabi spletne strani (vključno z vašim IP naslovom) in obdelavo teh podatkov s strani Googla, če naložite in namestite vtičnik za brskalnik, ki je na voljo na naslednji povezavi: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Odjava od spletne analitike

Kadarkoli se lahko odjavite od prihodnjega zbiranja vaših osebnih podatkov pri nas in v storitvi Google Analytics v skladu s to Politiko zasebnosti za namene analitike z upoštevanjem navodil na tej povezavi: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.



Sporočila Opti.Space

Ko se prijavite, vam pošljemo e-dobrodošlico, s čimer preverimo vaš elektronski naslov. Odgovarjamo na vaša vprašanja, zagotavljamo storitve po naročilu in upravljamo vaš račun. Z vami bomo komunicirali po elektronski pošti ali po telefonu in si prizadevali spoštovati vaše želje.

Pošiljali vam bomo tudi informacije o novih izdelkih, storitvah, posebnih prihrankih, promocijah in splošnih informacijah. Če teh informacij ne želite prejemati, se lahko odjavite od prihodnjih e-sporočil (glej poglavje Odjava spodaj).

Če se želite naročiti na naše e-novice, bomo uporabili vaše ime in e-naslov za pošiljanje e-novic. Na naše e-novice se lahko prijavite na naši vpisni strani. Kadarkoli se lahko odjavite (glej poglavje Odjava spodaj).

Če bo potrebno, vam bo Opti.Space poslal obvestila, povezana s storitvami, ki niso promocijske narave. Če jih ne želite prejemati, lahko deaktivirate svoj račun na spletni strani Opti.Space.

Prosimo, upoštevajte, da vašega e-naslova ne posredujemo našim poslovnim partnerjem. Lahko pa vam pošiljamo ponudbe v imenu naših poslovnih partnerjev. Od prejemanja e-pošte Opti.Space se lahko odjavite, kot je opisano v nadaljevanju.

Izmenjava informacij

Opti.Space poslovno sodeluje s ponudniki in dobavitelji drugih storitev, da zagotavlja zgoraj opisano celovito ponudbo storitev in rešitev za stranke. Ti ponudniki storitev lahko spremenijo svojo ponudbo ali sklenejo pogodbo z dodatnimi ponudniki storitev, da še bolje zadovoljijo potrebe naših strank.

Vaši osebni podatki bodo razkriti tretjim osebam le v obsegu, ki je potreben za izpolnitev našega pogodbenega razmerja. Pravna podlaga za prenos vaših osebnih podatkov sta točki b) in f) 1. odstavka 6. člena Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov in predstavljata naš zakoniti interes za izvajanje naših splošnih pogojev poslovanja ali drugih pogodb, sklenjenih z vami. Vaše osebne podatke lahko prenesemo prek državnih meja. Vaše osebne podatke lahko prenesemo v druge države za namene konsolidacije podatkov, shranjevanje, poenostavljeno upravljanje informacij strank, poročanje in druge načine notranje uporabe.

Za namen opisovanja svojih storitev ter druge zakonite namene lahko potencialnim partnerjem, oglaševalcem ter drugim uglednim tretjim osebam razkrijemo anonimne skupne statistične podatke o uporabnikih spletne strani, vendar takšni podatki ne bodo vsebovali nobenih osebnih podatkov.



Vaše osebne podatke lahko razkrijemo našim izvajalcem, ki nam pomagajo pri zagotavljanju storitev, ki jih ponujamo preko spletne strani. Tak prenos bo vedno temeljil na sporazumu o obdelavi osebnih podatkov, zaradi česar bodo naši izvajalci vaše osebne podatke uporabili le v obsegu, ki je potreben za opravljanje njihovih funkcij, in bodo pogodbeno zavezani, da bodo vaše osebne podatke obdelovali le v našem imenu in skladno z našimi zahtevami. Opti.Space ne razkriva osebnih podatkov tretjim osebam za njihovo lastno uporabo brez vašega dovoljenja. Vendar pa mora Opti.Space v nekaterih primerih, ki so posledica veljavne zakonodaje, deliti informacije. Na primer, Opti.Space mora razkriti informacije zaradi sodnega naloga, pričanja ali sodne preiskave. Poleg tega lahko v skladu z veljavno zakonodajo prostovoljno predstavimo informacije, da pomagamo pri preiskavi pregona, ali če je razkritje potrebno za zaščito naših sistemov, našega poslovanja ali pravic drugih.



Čezmejni prenos podatkov

V okviru zgoraj navedenih dejavnosti izmenjave podatkov se lahko vaši osebni podatki prenesejo v druge države (vključno z državami zunaj Evropskega gospodarskega prostora (EGP)), ki imajo lahko drugačne standarde varstva podatkov od države, v kateri prebivate. Upoštevajte, da za podatke, ki se obdeluje v tuji državi, lahko veljajo tuji zakoni in so dostopni tujim vladam, sodiščem, organom kazenskega pregona in regulativnim agencijam. Ne glede na navedeno, si bomo prizadevali sprejeti razumne ukrepe za ohranjanje ustrezne ravni varstva podatkov pri izmenjavi vaših osebnih podatkov s takšnimi državami.

V primeru prenosa zunaj EGP ta prenos varujejo bodisi zasebnostni ščit ali vzorčne pogodbene klavzule EU. Za nadaljnje informacije o omenjenih zaščitnih ukrepih nas lahko kontaktirate na info@opti.space.



Piškotki in drugi digitalni označevalci

Opti.Space samodejno zbira podatke z uporabo piškotkov in drugih digitalnih označevalcev. Piškotki in digitalni označevalci so majhne računalniške datoteke, ki se lahko shranjujejo na trdem disku vašega računalnika, ali so vgrajene v naše spletne strani, in nam omogočajo prepoznavanje in sledenje vašega obiska na spletni strani Opti.Space. Na primer, ko rezervirate pisarniške prostore, uporabimo piškotke v postopku plačila, da spremljamo vaše naročilo na vsakem koraku postopka rezervacije. Opti.Space lahko uporablja storitve tretjih oseb za zbiranje in obdelavo osebnih podatkov z uporabo piškotkov in drugih digitalnih označevalcev v našem imenu. Če želite onemogočiti piškotke na vašem računalniku, spremenite nastavitve v meniju z nastavitvami ali možnosti vašega brskalnika. Če se odločite, da onemogočite piškotke, morda ne boste mogli dostopati do določenih področij spletne strani Opti.Space.

Vaše odločitve in odjava

Opti.Space vam omogoča, da prejemate različne informacije, ki dopolnjujejo naše storitve. Lahko se naročite na prejemanje samo določenih informacij o storitvah ter trženjskih sporočil na ravni Opti.Space. Sporočila na ravni Opti.Space lahko vključujejo informacije o novih storitvah, posebnih ponudbah ali povabila k sodelovanju pri raziskavi trga.

Če ne želite več prejemati naših e-novic in/ali promocijskih sporočil, se lahko odjavite od njih po navodilih, ki so vključena v vsake e-novice ali sporočila ali tako, da nam pošljete e-pošto na info@opti.space. Prosimo, da vpišete “odjava” v naslovno vrstico.


Dostop do teh podatkov in točnost teh podatkov

Zagotavljamo vam dostop do vaših podatkov, vključno s tem, da vam, če se le da, zagotovimo spletni dostop in možnost, da spremenite svoje podatke. Da bi zaščitili vašo zasebnost in varnost, bomo vašo identiteto preverjali z ustreznimi ukrepi, kot so geslo in uporabniško ime, preden dobite dovoljenje za dostop do svojih podatkov. V skladu z veljavno zakonodajo in našimi Splošnimi pogoji si pridržujemo pravico do zavrnitve obiskovalcev naših spletnih strani, s tem da bomo za zavrnitev podali razloge.

Varnost vaših podatkov

Za zaščito pred izgubo, zlorabo in spreminjanjem osebnih podatkov smo vpeljali razumne najsodobnejše varnostne ukrepe, ki so pod našim nadzorom. Na primer, naše varnostne in zasebne politike se po potrebi redno pregledujejo in izboljšujejo, do osebnih podatkov pa ima dostop le pooblaščeno osebje. Čeprav ne moremo zagotoviti ali jamčiti, da do izgube, zlorabe ali spreminjanja informacij ne bo nikoli prišlo, uporabljamo vsa razumna prizadevanja za njihovo preprečevanje.

Opti.Space ne zagotavlja ali jamči varnosti naših strežnikov, prav tako ne moremo zagotoviti, da informacije, ki jih pošljete na spletne strani Opti.Space ne bodo prestregli, medtem ko se prenašajo prek interneta. Za varovanje osebnih podatkov, ki nam jih pošljete, uporabljamo splošno sprejete tehnične standarde, tako med prenosom kot tudi po sprejemu. Ko vpišete občutljive informacije (kot so podatki o kreditni kartici) pri plačilu, uporabljamo Stripe storitev šifriranja te informacije z uporabo kriptografskega protokola Secure Socket Layer.

Upoštevati morate, da pošiljanje informacij po internetu ni nikoli popolnoma varno. Ne moremo jamčiti za varnost informacij, ki jih pošljete prek naše spletne strani, čeprav so v tranzitu po internetu in je karkšno koli posredovanje na lastno odgovornost.

Hramba podatkov

Prizadevamo si, da bi bile naše dejavnosti obdelave v zvezi z vašimi osebnimi podatki čim bolj omejene. Če v tej Politiki zasebnosti ni določenih rokov hrambe, bodo vaši osebni podatki shranjeni le toliko časa, koliko jih potrebujemo za izpolnitev namena, za katerega smo jih zbrali, in po potrebi, dokler to zahtevajo zakonsko določeni roki hrambe podatkov.

Pravice posameznikov

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z našo Politko zasebnosti ali obdelavo vaših osebnih podatkov, se lahko brez zadržkov obrnete na nas. Pišite nam na info@opti.space. Na podlagi vaše zahteve vas bomo obvestili - pisno in v skladu z veljavno zakonodajo.

V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov imate kot posameznik naslednje pravice:



Pravica do preklica privolitve: Če ste kot posameznik privolili v obdelavo vaših osebnih podatkov (v enega ali več določenih namenov), imate pravico, da to svojo privolitev kadarkoli prekličete, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica. Privolitev je možno preklicati s pisno izjavo, ki se pošlje upravljavcu na enega od kontaktov, navedenih na spletnih straneh https://opti.space ali na drugih spletnih straneh v lastništvu Opti.Space https://www.opti-space.de, https://www.opti-space.com. Preklic privolitve za obdelavo osebnih podatkov za posameznika nima nobenih negativnih posledic ali sankcij. Vendar pa je možno, da upravljavec posamezniku po preklicu privolitve za obdelavo osebnih podatkov morda ne bo več mogel nuditi posamezne ali več svojih storitev, če gre za storitve, ki jih brez osebnih podatkov ni mogoče nuditi.

Pravica dostopa do osebnih podatkov: Kot posameznik imate pravico od ponudnika (upravljavca osebnih podatkov) dobiti potrditev, ali se v zvezi z vami obdelujejo osebni podatki, in kadar je temu tako, dostop do osebnih podatkov in določene informacije (o namenih obdelave, o vrstah osebnih podatkov, o uporabnikih, o obdobjih hrambe oz. merilih za določitev obdobij, o obstoju pravice do popravka ali izbrisa podatkov, pravice do omejitev in ugovora obdelave in pravice do pritožbe pri nadzornem organu, o viru podatkov, če podatki niso bili zbrani pri vas, o obstoju avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov, razlogih zanj ter pomenu in posledicah take obdelave za vas, ter druge informacije v skladu s 15. členom Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov).

Pravica do popravka osebnih podatkov: Kot posameznik imate pravico doseči, da ponudnik brez nepotrebnega odlašanja popravi netočne osebne podatke v zvezi z vami. Kot posameznik imate, ob upoštevanju namenov obdelave, pravico do dopolnitve nepopolnih podatkov, vključno s predložitvijo dopolnilne izjave.

Pravica do izbrisa osebnih podatkov (“pravica do pozabe”): Kot posameznik imate pravico doseči, da ponudnik brez nepotrebnega odlašanja izbriše osebne podatke v zvezi z vami, ponudnik pa mora podatke brez nepotrebnega odlašanja izbrisati, kadar obstaja eden od naslednjih razlogov:



Kot posameznik pa v določenih primerih, opisanih v 3. odstavku 17. člena Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov, nimate pravice do izbrisa podatkov.



Pravica do omejitve obdelave: Kot posameznik imate pravico doseči, da ponudnik omeji obdelavo, kadar obstaja eden od primerov:



Pravica do prenosljivosti podatkov: Kot posameznik imate pravico, da prejmete osebne podatke v zvezi z vami, ki ste jih posredovali ponudniku, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, in imate pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, ne da bi vas ponudnik, ki so mu bili osebni podatki zagotovljeni, pri tem oviral, in sicer kadar:




Kot posameznik imate pri uresničevanju navedene pravice doseči, da se osebni podatki neposredno prenesejo od enega upravljavca (ponudnika) k drugemu, kadar je to tehnično izvedljivo.

Pravica do ugovora obdelavi: Kot posameznik imate na podlagi razlogov, povezanih z vašim posebnim položajem pravico, da kadarkoli ugovarjate obdelavi osebnih podatkov, ki je potrebna za opravljanje nalog v javnem interesu ali pri izvajanju javne oblasti, dodeljene ponudniku (točka (e) člena 6 (1) Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov) ali je potrebna zaradi zakonitih interesov, za katere si prizadeva ponudnik ali tretja oseba (točka (f) člena 6 (1) Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov), vključno z oblikovanjem profilov na podlagi navedenih obdelav. Ponudnik preneha obdelovati osebne podatke, razen če dokaže nujne legitimne razloge za obdelavo, ki prevladajo nad vašimi interesi, pravicami in svoboščinami, ali za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.
Kadar se osebni podatki obdelujejo za namene trženja, ima posameznik pravico, da kadarkoli ugovarja obdelavi podatkov v zvezi z njim za namene takega trženja, vključno z oblikovanjem profilov, kolikor je povezano s takim neposrednim trženjem. Kadar posameznik ugovarja obdelavi za namene neposrednega trženja, se podatki ne obdelujejo več v te namene.
Kadar se podatki obdelujejo v znanstveno ali zgodovinsko-raziskovalne namene ali statistične namene, ima posameznik pravico, da iz razlogov, povezanih z njegovim posebnim položajem, ugovarja obdelavi podatkov v zvezi z njim, razen če je obdelava potrebna za opravljanje naloge, ki se izvaja iz razlogov javnega interesa.

Pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu: Brez poseganja v katerokoli drugo (upravno ali drugo) pravno sredstvo imate kot posameznik pravico, da vložite pritožbo pri nadzornemu organu, zlasti v državi, v kateri imate običajno prebivališče, v kateri je vaš kraj dela ali v kateri je domnevno prišlo do kršitve (v Sloveniji je to Informacijski pooblaščenec), če menite, da obdelava vaših osebnih podatkov krši predpise o varstvu osebnih podatkov.

Brez poseganja v katerokoli drugo (upravno ali izvensodno) sredstvo imate kot posameznik pravico do učinkovitega pravnega sredstva, in sicer zoper pravno zavezujočo odločitev nadzornega organa, prav tako pa tudi v primeru, kadar nadzorni organ vaše pritožbe ne obravnava ali vas v treh mesecih ne obvesti o stanju zadeve ali o odločitvi o pritožbi. Za postopke zoper nadzorni organ so pristojna sodišča države članice, v kateri ima nadzorni organ sedež.

Posameznik lahko vse zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, v pisni obliki naslovi na upravljavca, in sicer na enega od kontaktov, navedenih na spletnih straneh https://opti.space, https://www.opti-space.de, https://www.opti-space.com.

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko ponudnik od posameznika zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da posameznika ne more zanesljivo identificirati.

Ponudnik mora na zahtevo posameznika, s katero ta uveljavlja svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

Pravica do pritožbe nadzornemu organu brez poseganja v katerokoli drugo upravno ali pravno sredstvo imate kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, pravico, da vložite pritožbo pri nadzornem organu, zlasti v državi članici, v kateri imate običajno prebivališče, v kateri je vaš kraj dela ali v kateri je domnevno prišlo do kršitve, če menite, da obdelava osebnih podatkov v zvezi z vami krši Splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov. Nadzorni organ, pri katerem je vložena pritožba, vas bo kot pritožnika obvestil o stanju zadeve in odločitvi o pritožbi, vključno z možnostjo pravnega sredstva na podlagi 78. člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov. Kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki imate pravico, da vložite pritožbo na naslov: Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana, telefon: 01 230 97 30, elektronski naslov: gp.ip@ip-rs.si.

Sprememba politike zasebnosti

Upravljavec si pridružuje pravico, da Politiko zasebnosti po potrebi občasno prilagodi dejanskim razmeram in zakonodaji s področja varstva osebnih podatkov. Iz tega razloga vas prosimo, da pred vsakim posredovanjem osebnih podatkov preverite aktualno različico, da boste seznanjeni z morebitnimi spremembami in dopolnitvami. Prav tako vas bomo o morebitnih spremembah, ki bistveno vplivajo na obdelavo vaših osebnih podatkov, predhodno obvestili na primeren način (npr. z obvestilom na naši spletni strani, po elektronski pošti). Datum zadnje Politike zasebnosti je zapisan v dokumentu.

Sprememba poslovanja

V primeru, da bo pri Opti.Space prišlo do poslovne spremembe, kot so združitev, prevzem s strani drugega podjetja ali prodaja celotnega ali dela premoženja, bodo vaši osebni podatki verjetno med prenesenimi sredstvi.

Pogoji in določila

Če se odločite za obisk spletnih strani Opti.Space, je vaš obisk in kakršenkoli spor glede zasebnosti predmet tega Pravilnika o zasebnosti in naših Pravil in določil, vključno z, vendar ne omejeno na, omejitve odgovornosti iz garancije in omejitve odgovornosti.

Stik z nami

Cenimo vaše mnenje. Če imate pripombe ali vprašanja glede tega Pravilnika o zasebnosti ali bi nam radi izrazili zaskrbljenost glede obdelave vaših osebnih podatkov, vas prosimo, da nam pošljete e-sporočilo na info@opti.space. Če vas skrbi glede zasebnosti, prosimo, vtipkajte “Zasebnost” v naslovno vrstico svojega e-sporočila.


©Opti.Space d.o.o.

Ljubljana 01.09.2020